Afilierea pe Travel începe să dea semne de revenire

Semne că afilierea pe Travel începe să-și revină + Competiție 2Performant

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
machu pichu peru

Pandemia asta a picat fix în momentul în care românii au prins gustul city-break-urilor și al vacanțelor în țări străine. Site-uri precum aventurescu.ro sau travelator.ro (site-uri de afiliere) aveau zeci de mii de vizitatori pe zi și probabil zeci de mii de comisioane pe lună și odată cu începutul restricțiilor de călătorie practic au pus business-ul pe pauză.

Deal-ul principal pe care acest tip de site-uri le au pe afiliere sunt cu site-uri de căutare/comparare zboruri (ex: momondo.ro, kayak.com, kiwi.com) și cele de cazări (booking.com, airbnb.com).

Acești tip de advertiseri nu-i găsești de obicei în rețelele de afiliere ci au programe de afiliere independente. Ei fiind la rândul lor afiliați (de ex. momondo.ro pentru companiile aeriene), comisionul pe care-l primesc e deja prea mic pentru a mai da o parte și unei rețele.

Cei care aleg totuși să se promoveze într-o rețea, aleg rețele de afiliere globale (audiența lor fiind una globală) și nu-și bat capul cu înscrierea în platformele din fiecare țară.

Challenge 2Performant Travel

2Performant a intuit acest comportament și știind că kiwi.com nu va veni vreodată să se înscrie la ei în rețea, s-au dus și i-au luat cu forța. Adică au făcut un parteneriat tehnic cu rețeaua de afiliere internațională unde erau înscriși iar afiliații români îi pot promova folosind infrastructura 2Performant ca și cum ar fi un advertiser local.

Pentru a sărbători lansarea mai multor astfel de programe pe nișa de Travel, în luna februarie și martie organizează o competiție cu premii numită Digital Globetrotter Challenge.

Dacă reușești să trimiți 3938 click-uri către advertiserii participanți (13 la număr) câștigi garantat 33 euro. Pentru clasamentul principal (500e, 300e, 200e) va fi luat în calcul numărul de conversii înregistrate.

Personal mi-ar fi plăcut să existe un micro-site pentru astfel de competiții, să fie mai gamificată treaba, să vrei să intri în fiecare zi să urmărești clasamentul, concurenții, să rămână undeva pentru posteritate istoricul de la alte concursuri etc.

PS: Cu această ocazie, probabil voi reînvia și eu roadtrips.ro

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Advertiseri Rețele afiliere
3 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Adina15 februarie 2022 11:46Răspunde

  Peste 3.000 de vizitatori trimisi catre kiwi.com – 0 comisioane!

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi15 februarie 2022 12:53AutorRăspunde

   Prin 2p?

  • Ciprian Drăgoi
   Pavel1 martie 2022 18:31Răspunde

   Eu peste 4000 și la fel..0 comisioane

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: