Înregistrarea conversiilor din marketing afiliat în Google Ads (unealtă gratuită)

Acest tool permite conversia rapidă a fișierelor exportate din 4 rețele de afiliere (profitshare, 2performant, dognet, cj) într-un singur fișier deja formatat pentru a putea fi încărcat în Google Ads.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.

Odată cu acest Black Friday vreau să încep să aprofundez mai mult partea de PPC, mai exact Google Ads. În trecut am pierdut prea mult timp să repar/refac chestii pe care le-am făcut pe grabă sau cu scopul de a genera profit cât mai repede (necontând neapărat să fie și scalabil / extensibil / ușor de refolosit etc). Acum la fiecare proiect nou pe care-l fac, am grijă ca bazele să fie cât mai bine gândite fără să fie nevoie să mai revin asupra lor după un timp.

Google Ads în zilele noastre folosește destul de mult machine learning așa că trebuie să-i oferi informații cât mai corecte pentru a-și putea regla algoritmul în așa fel încât să fii profitabil. Iar cea mai importantă astfel de informație este cea despre conversii. Conversii care în cazul marketing-ului afiliat se întâmplă pe site-urile advertiserilor așa că procesul de înregistrare în sistemul Google Ads este puțin mai complicat.

Rețelele de marketing afiliat ne permit să descărcăm un fișier .csv care conține informații despre conversii. Una din coloanele din acest fișier este cea de Referer, adică pagina de pe site-ul nostru de la care a plecat vizitatorul care a generat vânzarea.

Atunci când un vizitator dă click pe o reclamă de-a noastră Google Ads, URL-ul din această coloană Referer conține o informație (parametrul gclid) care-l ajută pe Google să facă conexiunea între conversie și reclamă.

Partea bună e că avem pârghiile necesare să-i trimitem lui Google conversiile înregistrate, partea proastă e că necesită ceva muncă manuală pentru a manipula și agrega informații din mai multe fișiere într-unul singur.

Feed2conversii

Micul soft pe care l-am făcut recent și îl pun la dispoziția oricui în mod gratuit permite conversia rapidă a fișierelor exportate din 4 rețele de afiliere (profitshare, 2performant, dognet, cj) într-un singur fișier deja formatat pentru a putea fi încărcat în Google Ads.

Accesează Feed2conversii

Acest articol nu este un tutorial cap-coadă. Trebuie să descoperi singur/ă în Google Ads ce/unde/cum să configurezi. Cert e că la un moment dat vei fi nevoit/ă să încarci un fișier .csv formatat într-un anume fel iar acest tool te scapă de ceva muncă manuală.

Disclaimer: nu pot oferi nicio garanție că informațiile încărcate nu vor ajunge cândva să fie folosite în scop personal.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Academie Unelte
0 comentarii

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.