Metode suplimentare de monetizare pentru site-uri de afiliere

Ce alte metode de a câștiga bani din site-ul tău de afiliere mai poți folosi.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
dollar-currency-money-us-dollar-47344.jpeg

Am observat că mulți afiliați se tem să implementeze pe site-urile de afiliere și alte metode de monetizare, gândindu-se că ar putea distrage vizitatorii și n-ar mai da click pe link-urile pe care le promovează.

Din experiența personală pot spune că atunci când sunt în mood-ul de cumpărare și scopul e să găsesc și să cumpăr rapid ceea ce caut, ignor orice altceva mi-ar putea atrage atenția (în special reclame vizuale).

Metodele de monetizare despre care vei citi în continuare sunt metode secundare, nu te aștepta să câștigi din ele mai mult decât din afiliere. În orice caz sunt venituri în plus realizate fără un efort suplimentar prea mare din partea ta și nu-ți afectează în vreun fel veniturile din afiliere.

Google Adsense

Înainte ca marketingul afiliat să fie o industrie așa dezvoltată, Google Adsense era metoda de bază pentru monetizarea unui site de conținut. Și încă este folosită cu succes pe site-uri informaționale unde intenția de cumpărare a vizitatorilor este una foarte mică (știri, reviste etc).

Prin Google Adsense pui la dispoziție spațiu publicitar pentru diverse companii care vor să se promoveze prin bannere pe internet și ești plătit atunci când cineva dă click pe un banner. Trebuie să implementezi un cod javascript în locul unde vrei să apară banner-ul.

Dpdv. tehnic ai opțiunea de a lăsa algoritmii să decidă cât de multe bannere să apară, locul și formatul lor (prin opțiunea Auto Ads), nu-ți recomand să o activezi pentru că site-ul se va umple de bannere până la modul deranjant.

Cel mai bine e să identifici în funcție de design-ul site-ului tău, acele locuri unde banner-ele nu deranjează vizitatorul și nu-l oprește din flow-ul pe care l-ai gândit pentru promovarea produselor.

Whitepress (vânzare articole / link-uri)

Whitepress.ro este o platformă relativ nouă cu prezență în mai multe țări din Europa care intermediază vânzarea de articole și link-uri pe site-uri. Există o mulțime de agenții de SEO dornice să cumpere articole și link-uri pe site-uri de nișă (cu scopul de a promova site-urile clienților).

Îți stabilești singur prețul unui articol și atunci când vei primi o comandă, vei primi de la client articolul pe care trebuie să-l publici cu copy/paste. Aproape 0 efort din partea ta.

În același timp, dacă ai intenția să faci o campanie SEO, poți deveni chiar tu client și cumpăra articole pe diverse site-uri pentru a-ți crește propriul site de afiliere. Au o mulțime de filtre pentru a identifica site-urile cele mai bune pentru nișa ta.

Produse gratuite

Au fost cazuri în care advertiserii pentru care am avut rezultate notabile au venit la mine cu propunerea de a-mi trimite diverse produse cărora să le fac review și pe care să le păstrez. Și e vorba de produse de peste 1000 lei.

Dacă știi că ai metode de a crește numărul de comisioane unui advertiser dar nu ai neapărat motivația necesară, merită să le dai un mesaj în care să le propui o astfel de soluție.

Tu ce alte metode de monetizare ai folosit?

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Academie
1 comentariu
  • Ciprian Drăgoi
    Ciprian11 ianuarie 2022 13:04Răspunde

    Ca și alternative pentru Adsense ar fi și următoarele platorme: aSheKnows, BlogHer, CafeMedia, AdThrive, Monumetric, The Blogger Network, Ezoic, Bloomly, Gourmeta. Unele plătesc poate chiar mai bine, însă au condiții minime de trafic.

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.