Surse de informare pentru marketing afiliat

Locuri de unde poți fi la curent cu informații din industria de marketing afiliat.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.

Personal nu cunosc nicio persoană de succes (în orice domeniu) care nu se documentează constant și nu e la curent cu noutățile din industrie. Oricât de geniu ai fi, ca să-ți vină noi idei, creierul are nevoie de materie primă, adică de informație.

Informațiile pe care le țintesc nu sunt cele tehnice de tip how to ci povești de succes, povești cu eșecuri, bune practici, rele practici, metode noi prin care afilierea e folosită ca metodă de monetizare, programe noi de afiliere etc.

Cărți

În primul rând, cărțile sunt de bază. Te ajută să înțelegi dpdv. macro chestii de economie, marketing sau psihologie. E util tot ce ține de business sau de oameni din business (biografii).

Sunt zeci de cărți utile, însă dacă ar fi să mă rezum la o singură recomandare, aș zice Personal MBA, Josh Kaufman.

Twitter

În ultimul an a devenit canalul principal de informare. Algoritmul de feed e de așa natură încât e de ajuns să urmărești câțiva oameni din domeniu și cu timpul vei vedea în feed postări ale altor oameni cu care aceștia interacționează. Dacă ajungi la o masă critică de persoane pe care le urmărești, mi se pare imposibil să-ți scape ceva important. Dacă e important, cel puțin o astfel de persoană va da retweet și informația va ajunge și la tine.

Plus că poți alege să vezi tweet-urile în ordine cronologică fără a fi influențat de vreun algoritm părtinitor.

Poți să începi cu o simplă căutare „affiliate” sau „affiliate marketing” pentru a găsi primii oameni. Unii sunt generaliști, unii pe diverse metode de promovare sau pe nișe dar probabil îți vor atrage atenția cei care te interesează.

Bloguri

Deși blogurile sunt ceva din anii 2000, încă sunt folosite de companii pentru a anunța chestii noi pe care le fac. Și aici fac referire în mod special la rețelele de afiliere precum 2Performant, Profitshare, Dognet (în Chrome click dreapta -> Translate to English), CJ, Amazon.

Persoane care să vorbească despre afiliere în România nu prea mai sunt, cu excepția lui Dragoș care deși scrie destul de rar are un mod foarte practic de a explica lucrurile.

Din postările de pe Twitter inevitabil ajung și pe diverse bloguri, dacă îmi place ce citesc îl adaug ulterior și în Feedly. Asta e platforma pe care o folosesc pentru a primi într-un singur loc toate noile articole publicate pe bloguri. Cu timpul vei ajunge să ai o listă destul de mare de bloguri urmărite.

Facebook

În România sunt 2 grupuri de Facebook măricele cu tema „marketing afiliat”: Marketing Afiliat România (independent) și Affiliate 2Performant (administrat de rețeaua 2Performant). Pe cel al celor de la 2Performant am intrat o vreme dar discuțiile erau targetate mai mult către începători și faptul că e administrat de rețea îmi pare că limitează cumva discuțiile în așa fel încât oamenilor le e teamă să aducă în discuție subiecte sensibile despre rețea.

Altele

Faptul că sunt om tehnic mai ajung zilnic și pe Hacker News, Reddit, Product Hunt și din când în când se mai viralizează și pe acolo diverse discuții despre afiliere.

Tu ce (alte) surse de informare folosești pentru a fi la curent cu marketing-ul afiliat?

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Analize
1 comentariu
  • Știri #73 - Lumea SEO PPC3 februarie 2022 11:22Răspunde

    […] Surse de Informare Pentru Marketing Afiliat […]

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: