Experiment #1 – Site de nișă marketing afiliat, ziua 0

Pornesc un site nou de afiliere și îmi justific toate alegerile făcute.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
woman holding book with blank pages

În acest an mi-am propus să-mi măresc portofoliul cu un site nou de afiliere, unul de nișă, quality. E ceva nou pentru mine pentru că site-ul va fi unul destul de micuț (cu pagini de ordinul zecilor în primul an) și prin intermediul căruia vreau să testez diverse strategii SEO.

Experiența mea de până acum a constat doar în site-uri mari, cu mii / sute de mii de pagini, cu conținut generat automat/semiautomat așa că metodele SEO folosite vor fi destul de diferite și sigur voi învăța lucruri noi.

Adresa site-ului va fi făcută publică abia în luna 6, însă voi publica lunar un update al proiectului, ce am făcut, cum am făcut și de ce. Nu vor lipsi nici cifrele exacte.

Obiectivul final al oricărui site de afiliere (sau business în general) ar fi ori să-l poți vinde ori să faci în așa fel încât să funcționeze fără tine. Voi lucra în așa fel încât să mă pot încadra în oricare din variante dar decizia finală o voi lua abia la începutul anului viitor.

Nișa

În primul rând e o nișă la care nu mă pricep personal (exceptând generalități pe care le știu majoritatea). Este în schimb o nișă care se învârte în jurul unui stil de viață deci care îmi dă libertatea de a promova o gamă destul de mare de produse. Produsele sunt genul pentru care oamenii se documentează destul de bine înainte și articolele de tip review și-ar găsi locul destul de natural.

Good idea

Site-ul va fi făcut public la 1 septembrie însă dacă nu ai răbdare până atunci poți afla instant adresa site-ului contra unei sume de $9 accesând acest link.

Conținut

Pentru conținut am de gând să apelez la colaboratori, eu urmând să mă ocup doar de identificarea titlurilor cu potențial și de crearea brief-ului încât să fie cât mai ok dpdv SEO. Proporția de articole informaționale (fără link-uri de afiliere) mi-aș dori să nu scadă de 50% și în principiu vor fi articole de tip ever-green (unde informațiile nu expiră niciodată).

Promovare

SEO va fi bineînțeles metoda principală de aducere a traficului. Nu am de gând să plătesc pentru crearea de link-uri, mă voi baza doar pe conținut de calitate, un site care se încarcă rapid, o structură bună a informațiilor și o așezare în pagină plăcută. Dacă observ că anumite articole au un succes mai mare față de altele probabil voi profita și le voi promova și prin Google Ads însă asta cel mai devreme în luna 6.

Tehnologia

Pentru prima oară voi folosi WordPress ca CMS pentru un site de afiliere. Am făcut alegerea asta pentru o mai ușoară vânzare/predare ulterioară a site-ului și pentru faptul că în principal voi avea genul de conținut text mediu/lung care se pretează unui site de tip blog.

Știu deja că va fi nevoie să dezvolt niște module custom de WordPress pentru a putea implementa ce am eu în minte însă asta nu e neapărat un minus, putând chiar să le vând și altor afiliați la un moment dat.

Obiective

Pentru un proiect început de la 0 (chiar ieri am cumpărat domeniul) ar fi nerealist să-mi stabilesc obiective financiare chiar din prima lună. Până să ajung la monetizare, trebuie să am ce monetiza, deocamdată am un site gol. Așa că pentru început voi măsura succesul pe baza muncii necesare dezvoltării site-ului. Mai exact, îmi doresc să public 2 articole pe săptămână, pentru ca peste 6 luni să am un site cu 50 de articole din care jumătate să fie cu subiect comercial și care pot fi monetizate.

Hai, la treabă!

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Experimente
12 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Adrian Bolocan3 februarie 2022 11:31Răspunde

  Ceva de genul vreau să încep și eu anul acesta. Succes! 😀

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi3 februarie 2022 15:19AutorRăspunde

   Mulțumesc. Succes și ție. Aștept status pe blog.

 • Ciprian Drăgoi
  Sasha.S3 februarie 2022 11:36Răspunde

  Succes. Si asteptam update-uri!

 • Ciprian Drăgoi
  Fărcaș Gelu Dănuț3 februarie 2022 12:12Răspunde

  Foarte util acest articol. Problema mea este că nu văd extrem de bine, iar fontul (culoarea și mărimea) nu mă ajută să îl citesc pe telefon.

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi3 februarie 2022 15:20AutorRăspunde

   Fontul, culoarea sau mărimea e problema?

 • Ciprian Drăgoi
  david3 februarie 2022 12:16Răspunde

  Ziceai in raportul cu venituri ca te-au costat mii de euro anul trecut articolele pe siteuri. Aici scrii ca continutul e (semi)automat. Poti detalia te rog? Succes.

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi3 februarie 2022 15:20AutorRăspunde

   De ex. se generează brief-urile automat dar conținutul tot îl scrie cineva.

 • Ciprian Drăgoi
  Un arogant4 februarie 2022 6:44Răspunde

  Daca ai „scriitori” buni si accesibili, as fi interesat. Si eu am inceput acum de curand un alt proiect si tare curios sunt care este strategia ta de linkbuilding.. neplatit. Succes!

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi4 februarie 2022 10:11AutorRăspunde

   Strategia e să fie conținutul atât de bun încât să-l citeze oamenii pe internet gratuit 🙂

 • Ciprian Drăgoi
  sorin7 februarie 2022 8:59Răspunde

  Succes! Asteptam sa ne relatezi evolutia proiectului si cum simti Google intre site-urile cu continut generat automat / semiautomat si cel generat manual unde poti sa faci SEO mai bine.

 • Experiment #1 – Site de nișă marketing afiliat, ziua 28 - Afiliatti.ro28 februarie 2022 9:35Răspunde

  […] Articolul precedent aici […]
  […] Experiment #1 – Site de nișă marketing afiliat, ziua 0 – Afiliatti.ro https://afiliatti.ro/experiment-1-site-de-nisa-ziua-0/ […]

 • Știrile SEO ale lunii februarie 2022 - Lumea SEO PPC1 martie 2022 11:54Răspunde

  […] Experiment #1 – Site de nișă marketing afiliat, ziua 0 – Afiliatti.ro https://afiliatti.ro/experiment-1-site-de-nisa-ziua-0/ […]

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: