Fiscalitatea veniturilor din marketing afiliat

Află cum sunt considerate din punct de vedere fiscal veniturile din marketing afiliat.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.

Din punct de vedere practic, orice persoană interesată de marketing afiliat se poate înscrie în câteva minute într-o rețea de afiliere și poate începe să câștige bani chiar din prima lună. Trebuie să știi că aceste rețele de afiliere care intermediază legătura afiliaților cu comercianții sunt obligați să solicite o metodă de colaborare care să le permită să poată plăti la rândul lor comisioanele afiliaților în mod legal. Pe scurt, organele fiscale vor avea o evidență cu toate plățile făcute afiliaților și nu te poți ascunde de plata taxelor.

Asta te pune pe tine din postura de afiliat să alegi cum vei colabora cu rețeaua.

Persoană fizică

  • Rețeaua de afiliere îți va solicita CNP-ul pe baza căruia se vor face plățile (așa știe ANAF-ul de tine).
  • Plățile se fac doar în contul bancar al beneficiarului cu CNP-ul declarat.
  • Rețeaua de afiliere va opri impozit 10% din fiecare plată.
  • Ești obligat să declari anual veniturile în Declarația unică pe care o depui la ANAF (această declarație unică este un formular PDF inteligent care pe măsură ce o completezi îți va spune/sau nu dacă mai ai de plătit alte impozite – de ex. dacă ai venituri de peste 25.000 RON/an ești obligat să plătești 2500 către Sănătate.). Tot aici ai opțiunea să cotizezi la fondul de pensie raportat la veniturile pe care le-ai avut.

Important

Veniturile încasate din marketing afiliat ca persoană fizică nu sunt luate în calcul de către bănci (în caz că vrei un credit) sau la calculul indemnizației de creștere a copilului.

Pe scurt, veniturile din marketing afiliat pe persoană fizică sunt considerate dpdv. fiscal Alte venituri, asociate cu o activitate care se desfășoară temporar / sezonier / o singură dată.

Persoană juridică

Aici intră orice entitate care are cod fiscal de la Reg. Comerțului (ex: SRL, SA, PFA, ÎI etc.)

  • Rețeaua plătește doar în baza unei facturi emise
  • Rețeaua NU mai oprește la sursă cei 10% impozit

La acest capitol nu ar fi prea multe de spus, dacă ai deja o firmă știi probabil care e procesul unei intrări de bani în firmă.

Concluzie personală

Nu-ți bate capul cu SRL/PFA dacă ești deja angajat undeva unde merge vechimea și ești bancabil. Declarația unică pe care trebuie să o depui o dată pe an este o formalitate mult mai simplă decât a administra o persoană juridică.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Fiscalitate
1 comentariu
  • Marketing Afiliat pe SRL Sau Persoană Fizică? - Afiliatti.ro20 aprilie 2022 19:56Răspunde

    […] zona de fiscalitate a veniturilor din afiliere poți citi aici mai […]

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: