Idee site de afiliere – pachete de revizie auto

Află de ce nișa auto în afiliere este una relativ complicată și cum poți profita de asta.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
man fixing vehicle engine

Deși în România sunt în jur de 10 milioane de mașini și o piață a pieselor de schimb de sute de milioane de euro, nișa auto în afiliere este una relativ complicată. Nișa auto în general pe internet este complicată.

În primul rând foarte mulți oameni se duc direct la service pentru o experiență completă (comandare piese + înlocuire). În al doilea rând, chiar dacă știi în mare de ce piesă ai nevoie, este complicat să identifici codul exact ca să poți comanda cu încredere de pe internet. În al treilea rând există o piață mare de dezmembrări iar pentru piesele mai scumpe, cam asta este prima opțiune pentru majoritatea românilor.

De ce pachete de revizie auto?

Revizia auto cea mai comună înseamnă schimbarea uleiului și a mai multor filtre (ulei, combustibil, habitaclu, polen etc). E genul de operațiune pe care la service de obicei o fac ucenicii, nefiind nevoie de prea multă experiență. Orice mașină are nevoie la 1 sau la 2 ani de o astfel de revizie, fiind motivul cel mai des pentru care mergi la service în primii 5 ani ai mașinii.

Piesele necesare pentru acest tip de revizie sunt destul de standard și e destul de greu să dai greș dacă mergi cu ele la orice service pentru a fi înlocuite. În plus, nu pot fi luate de la dezmembrări fiind consumabile.

Este o nișă stabilă, interesul fiind constant în orice perioadă din an conform Google Trends.

Metode de promovare

Cel mai probabil cineva interesat se va folosi de căutări precum „pachet revizie marca model an„. Tot ce trebuie să faci e să generezi astfel de pagini cu informații de interes precum (ce produse conține, de ce e bine să le schimbi, cum să afli când e nevoie să le schimbi etc).

Dacă ai ceva abilități de mecanic te poți înhăma să faci și tutoriale despre cum să le schimbe omul singur acasă, de ce unelte are nevoie (eventual link către a cumpăra respectivele unelte).

Scopul principal (pe lângă vânzarea pachetului) ar fi să-i alungi temerea că ce cumpără nu se potrivește și că face o afacere bună dacă le cumpără separat și le montează la orice service.

La service pentru serviciul complet va plăti 800-1000 lei în funcție de marcă iar varianta low-cost pe care i-o propui îi va economisi 50% din această sumă.

În ultima vreme am văzut mai mulți advertiseri de piese auto care au creat astfel de produse gata făcute (ex: eMAG) deci n-ar fi greu să găsești opțiuni de promovare.

Domeniul

revizieauto.ro și pacheterevizie.ro care ar fi fost cele mai bune sunt deja luate însă de exemplu reviziepachet.ro este liber sau ceva mai catchy cu potențial de brand ar fi reviziee.ro

Hai să dezbatem în comentarii viabilitatea acestei idei!

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Idei proiecte
3 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Mofo24 noiembrie 2021 11:06Răspunde

  Da, ar merge chestia asta. Ma gandesc daca exista si servicii de revizie pentru pachetul de piese. Sa fie un combo full cumva…

 • Ciprian Drăgoi
  DanielP9 ianuarie 2022 12:16Răspunde

  revizieauto.ro il am eu. Fix pentru asta l-am cumparat prin 2019 daca nu ma insel, dar nu am apucat sa il folosesc datorita timpului limitat. Personal, nu l-as folosi pentru afiliere, ci direct ecommerce/dropshipping.

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi9 ianuarie 2022 14:41AutorRăspunde

   Daca vrei sa-l vinzi, poti lasa aici un pret minim si o adresa de email publica 🙂

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.