Extensie Chrome evidențiere advertiseri pe Google

O mică unealtă creație proprie care te poate ajuta în activitatea de marketing afiliat.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
person encoding in laptop

Ca programator implicat în industria de afiliere, ai un oarece avantaj pentru că poți să-ți creezi rapid diverse scripturi și unelte care să-ți facă viața mai ușoară. Am făcut de-a lungul anilor multe automatizări, de la cele mai simple la cele care implică machine learning. Voi începe să le fac publice în momentul în care nu mai sunt un avantaj competitiv pentru mine.

Un astfel de exemplu este o extensie pentru browserul Chrome numită Google Evident pe care o folosesc să evidențiez rapid în rezultatele Google acele magazine care au programe de afiliere active și de care sunt interesat (practic îți faci tu lista cu magazinele care te interesează).

Asta mă ajută atunci când folosesc direct căutarea Google pentru a ajunge la anumite produse pe care vreau să le promovez. Ex: scriu un articol despre Generatoare de curent, fac o căutare rapidă pe Google pentru „generatoare curent” și ajung rapid la acele magazine pe care le pot promova.

Codul este public pe github, este foarte simplist realizată, nu fură date sau ceva de genul 🙂

Tot acolo poți găsi și detaliile tehnice despre cum să o instalezi. Nu este publicată în marketplace-ul extensiilor de Chrome pentru că n-am vrut să-mi bat capul cu procesul de review/validare pentru un tool folosit doar pentru uz personal.

Asta e funcția pentru care o folosesc eu dar având în vedere că poți să-ți pui lista proprie de domenii care să fie evidențiate, poți face asta pentru site-urile concurenței de exemplu sau ale tale și să vezi rapid când cauți ceva dacă apar pe prima pagină.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
SEO Unelte
0 comentarii

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.