Idee site de afiliere: haine influenceri

O idee de site de afiliere pe nișa Fashion pe care o poți implementa cu Wordpress.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
person using smartphone application

Dacă te uiți pe câteva conturi de social media ale influencerilor, vedetelor / persoanelor din showbiz, vei observa chiar în primele comentarii, întrebări de genul De unde ai cumpărat adidașii / geaca / geanta?. Aici eu văd o oportunitate de marketing afiliat.

Și anume un site cu prezență puternică în social media (Instagram în special) care să prezinte cu link și preț, cu ce se îmbracă/ încalță/ accesorizează anumite persoane. Site-ul e de ajuns să fie unul de tip blog, unde să ai categorii cu numele influencerilor (pentru a fi indexat pe termeni precum „haine Inna”, „cum se îmbracă Delia”, „de unde cumpără haine X”) și articole dedicate pentru 2-3 postări o dată ale unui influencer.

Făcând asta o perioadă, vei găsi cu siguranță anumite branduri preferate ale unei persoane și vei putea genera articole de genul „branduri de sneakers preferate de artiști” și altele similare sau o poți da chiar în can-can „Modelul de geacă pe care l-au cumpărat toți influencerii”.

Din punct de vedere vizual poți chiar suprapune peste postarea originală niște buline (image hotspot e termenul) care să trimită vizitatorul către magazin de unde poate cumpăra. Pentru WordPress există o mulțime de plugin-uri care te pot ajuta.

Bineînțeles că majoritatea persoanelor publice se pozează pe Instagram doar cu produse de firmă (scumpe), fapt care se va traduce în comisioane măricele (mai ales că în Fashion comisionul mediu e ~8%).

Greutatea cea mai mare pe care o văd ar fi identificarea produselor (mai ales dacă ești o persoană care nu e pasionată de modă), însă un truc ar fi să fii chiar tu „fanul nr. 1” care întreabă mereu la fiecare postare ce haine sunt/ de unde le-au cumpărat.

Ca și denumire de domeniu aș alege ceva combinație din cuvintele influencer, stil, style.

Hai să dezbatem această idee în comentarii!

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Idei proiecte
1 comentariu
  • Știri #73 - Lumea SEO PPC3 februarie 2022 11:19Răspunde

    […] Idee Site de Afiliere: Haine Influenceri – Afiliatti.ro […]

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: