Idee site de afiliere – rezerve de produse

O idee nu neapărat simplă de proiect de marketing afiliat bazat pe conținut pe care cineva o poate dezvolta.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.

Cu cât devine mai cunoscută ideea de marketing afiliat cu toate beneficiile sale (ex: work from home, fără șef etc), cu atât devine mai greu să dezvolți proiecte de conținut. Multe idei bune sunt deja implementate cu succes și bariera de intrare începe să fie din ce în ce mai sus. Dacă apare o idee bună cu o implementare defectuoasă, nu durează foarte mult și altcineva o va copia și va aduce îmbunătățiri.

Îmi trec săptămânal prin minte diverse idei de site-uri de afiliere pe care le-aș putea face însă nu sunt destule ore într-o zi încât să le pot face pe toate. Sau dacă le pot face, nu le pot întreține.

Ideea

O astfel de idee ar fi un site care să promoveze produse consumabile de tipul „rezervă de …„.

Există o mulțime de produse (scumpe) care funcționează pe bază de rezerve: mopuri, aspiratoare robot, purificatoare, epilatoare etc. Aceste consumabile sunt de obicei diferite pentru fiecare model/serie/brand în parte și sunt greu de găsit tocmai prin prisma diversității lor.

Vizitatorul de rând caută „filtru aspirator xiaomi” însă are bătăi de cap să-și dea seama ce model/versiune are și ce se potrivește. O pagină bine optimizată pentru această căutare + o modalitate ușoară de a afla pentru ce produs caută (ex: îi spui unde să se uite pe aparat ca să vadă modelul) te-ar pune pe prima pagină în Google chiar din prima lună.

Sigur, e de muncă pentru a crea câteva sute de astfel de pagini însă e genul de muncă greu replicabilă și care îți va oferi un avantaj în caz că altcineva ar copia ideea.

Domeniul

De curiozitate am verificat rezerve.ro pe care l-am găsit înregistrat de către un broker de domenii bulgar. I-am dat un mail să întreb cu cât l-ar vinde și oferta era de 500e. Probabil ar accepta 400 și ar fi domeniul ideal.

Monetizarea

În pagina de tipul „filtru aspirator xiaomi” vei pune linkuri de unde se pot cumpăra astfel de filtre pentru fiecare model în parte. Eventual poți menționa lucruri de genul dacă rezerva este una originală sau OEM (funcțională dar nu fabricată de către producătorul aparatului), dacă una de la un anume model funcționează și la alt model etc.

Probabil te gândești că un astfel de consumabil este ieftin și că n-ai câștiga mare lucru dintr-o comanda de 50-100 lei. În primul rând trebuie să știi că de obicei comisioanele sunt mai mari pentru consumabile și în al doilea rând că nimeni nu comandă un produs de 50 lei ca să dea 20 lei pe transport. Cei mai mulți mai găsesc ceva de adăugat în coș ca să se încadreze în pragul de livrare gratuită sau cel puțin să nu simtă că au făcut o afacere proastă dând prea mult pe transport.

Dezbatere

Hai să dezbatem în comentarii ideea, să o facem mai bună sau să o desființăm 🙂

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Idei proiecte
2 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Emanuel16 noiembrie 2021 15:32Răspunde

  Foarte buna ideea privitoare la rezerve si modul cum ai dezvoltat-o. Nici nu m-am gandit la ea.
  Ai dreptate. e tot mai greu sa gasesti un proiect unic pentru afiliere pentru ca deja concurenta e tot mai mare (deja sunt multe site-uri de cashback, feeduri, bloguri cu articole „cel mai bun”, cupoane etc).
  Referitor la comisioane ai dreptate. Uneori poti castiga un comision mai mare vanzand de exemplu o husa de telefon decat un telefon :))

  Mi-ar placea sa spui la alte idei la care te-ai gandit. M-ar inspira mult sa decid mai bine ce proiect sa incep. 😀

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi16 noiembrie 2021 20:24AutorRăspunde

   Mi-am propus ca în fiecare săptămână să public un articol pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.