[RAPORT] -68% vizibilitate SEO pentru site-urile de afiliere de tipul „cel mai bun”

Am analizat impactul ultimelor 3 update-uri majore Google asupra site-urilor de afiliere de review-uri generaliste.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
arrow down on red background

Pentru că tot am acces la lista cu cele 700 de site-uri de afiliere din România, m-am gândit să rulez o analiză la scală pentru a vedea impactul ultimelor 3 update-uri SEO majore (martie 2023, octombrie 2023 și martie 2024) pentru site-urile de tipul „cel mai bun”.

Eșantion

Analiza a fost rulată pe 88 site-uri care împreună aveau la un moment dat ~60.000 de cuvinte cheie care apăreau în top 10 pe Google. Cunoscând cât de cât această nișă (având și eu un astfel de site), estimez că acest raport acoperă 80-90% din toate site-urile de acest tip care contează în România (adică să aibă măcar 100 de vizitatori/zi).

Metodologie

Metodologia e una destul de simplă. Majoritatea tool-urilor de analiză SEO oferă un raport zilnic cu numărul de cuvinte cheie pentru care un site apare în top 10. Eu am interogat un astfel de tool într-un mod programatic (prin API) în așa fel încât să am date zilnice din perioada 1 ian. 2023 – 10 mai 2024 pentru fiecare site.

Știind datele la care au avut loc update-urile Google, am calculat în procente diferența între numărul de cuvinte în top 10 ale fiecărui site înainte și după update (cu 7 zile înainte și 30 zile după).

Rezultate

Deși majoritatea site-urilor au scăderi majore (>-50%), au ieșit în evidență și câteva site-uri cu creșteri de peste 50% care merită analizate mai în detaliu.

Pentru toate site-urile, scăderea generală este de 68% din ian. 2023 – mai 2024. De la 66.939 cuvinte vizibile în top 10 la doar 20.990 cuvinte.

Raportul complet

Pentru că mi-am dedicat câteva ore din viață pentru a pune cap la cap informațiile și am avut și ceva costuri cu extragerea informațiilor, dacă vrei să vezi raportul cu adresele site-urilor, poate fi descărcat instant de aici pentru $9.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Analize
0 comentarii

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.