Review tool de creat articole cu AI: Writesonic
Dacă pentru textele scurte de care mai am nevoie pe ici pe colo (ex: meta titlu, meta descrieri) mi-am făcut propriul tool pe baza API-ului ChatGPT, pentru articole întregi generate de AI am preferat să folosesc un tool mai complex care combină și procesul de research cu cel de scriere.
Nu mai e pentru nimeni un secret că ChatGPT scoate textele pe cât de bun e prompt-ul pe care îl dai. Iar ca să faci un prompt bun din care să rezulte un articol de 3-5000 cuvinte (și pe care care să ai încredere să-l publici), e musai să-i dai și detalii legate de surse / articole asemănătoare, să-i dai deja o structură pe care să o urmeze. Adică trebuie să cheltui oricum cel puțin câteva zeci de minute pentru a face research. Ajungi să te bucuri când îl vezi pe ChatGPT că-ți scrie articolul în câteva secunde dar ai tendința să uiți tot timpul petrecut pentru cizelarea brief-ului.
Am făcut și eu treaba asta până am ajuns să-mi dau seama că de cele mai multe ori eram doar un roboțel care doar făcea switch printre o mulțime de tab-uri pentru a copia informații dintr-o parte în alta.
Înțelegând ce înseamnă dpdv. tehnic automatizarea acestui proces de research, m-am gândit că cineva l-a replicat deja într-un tool combinat cu puterea ChatGPT. Pornind de la căutarea „ai writing tool„, am luat la rând toate site-urile găsite și mi-am făcut conturi trial. Unele nu funcționau pentru limba română, altele erau prea simpliste (ex: îți cereau doar cuvântul cheie principal), altele cereau și abonament și api key propriu de ChatGPT etc. Cert e că într-un final, am găsit unul de care sunt mulțumit (și de preț și de calitate și de controlul pe care-l oferă).
Writesonic (link)
Ce m-a atras în mod special este flow-ul de creare a unui articol, flow care te trece pas cu pas prin cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei încât să ai totuși încredere că un AI va genera ceva de care să fii 90% mulțumit.
Mai exact:
- decizi subiectul (nu titlul sau cuvântul cheie)
- te lasă să alegi 5 articole de unde să se inspire (primele 10 rezultate Google sau orice alt link vrei tu)
- alegi cuvânt principal și cuvinte secundare
- îți sugerează mai multe titluri
- îți sugerează lungimea și structura (titluri / subtitluri)
- poți da indicații de tonul vocii sau brand voice
La oricare din acești pași, în momentul în care îți sugerează o anume informație, ai opțiunea să o și modifici/corectezi manual, lucru care te protejează cumva de conținutul de duzină pe care-l scoate ChatGPT din interfața clasică.
Pentru un articol de maxim 5000 de cuvinte costul este de 10 lei. Există și o opțiune de 50 lei/articol dar pe subiectele testate de mine diferențele de calitate erau minore și nu m-a convins că merită 50 lei/articol.
Personal folosesc acest tip de articole mai mult pentru a putea oferi ceva informații extra vizitatorilor decât pentru poziționare Google așa că îmi pasă mai puțin dacă la un moment dat Google le consideră unhelpful și nu mai trimite trafic către ele.
PS: exista opțiunea de free trial (fără card) încât să poți testa scrierea unui articol.
Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.
Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.