Studiu marketing afiliat în Europa 2020

Studiu despre piața de marketing afiliat în Europa în 2020.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.

Acum câteva zile în cadrul întâlnirii cu acționarii, cei de la 2Performant au făcut public un research pe care l-au făcut pieței de marketing afiliat din Europa. Planul pe termen mediu al acestora este extinderea în Europa, de aici și ideea publicării acestui research (content marketing).

Îl poți descărca de aici și vei găsi informații despre top 18 țări ca valoare a eCommerce din Europa.

Concluzii

Amazon e lider (aproape) în toată Europa. Din punct de vedere al afilierii asta nu e prea bine pentru că ajungem să depindem de un singur advertiser care-și poate modifica politica de comisionare după cum își dorește.

În toate țările, piața de eCommerce se împarte pe nișe cam în aceeași proporție:

  • Fashion 30%
  • Home & Deco 15%
  • IT&C 25%
  • Hobby Jucării 20%
  • Food 10%

O excepție la acest capitol face Polonia unde fashion-ul e de 50%. Se vede că există un knowhow specific în zona asta și prin numărul mare de magazine cu origini poloneze care au început să vândă și în România (ex: aboutyou, answear, epantofi, modivo).

Tipul de afiliați care se remarcă în categoria top afiliați sunt companii în toată regula cu zeci de angajați și cu proiecte de tipul cashback și cupoane. N-aș zice că e o surpriză, sunt genul de site-uri care sunt foarte aproape de etapa de checkout și care se bazează pe volum pentru a fi profitabile.

Odată cu acest raport am descoperit și un foarte bun site de research, eCommercedb.com. De obicei îmi place să caut să văd cum arată și ce opțiuni au cele mai bune magazine din diverse țări. Practic să fur meserie.

Warning

2Performant derulează în acest moment un studiu care să-i ajute să înțeleagă mai bine piața de marketing afiliat din România și Europa. Completează-l și tu aici pentru a putea vedea și noi afiliați în ce piață jucăm. Vor face publice rezultatele la un moment dat.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Analize
0 comentarii

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.