Experiment #1 la final – Ce site de nișă am creat?

Experimentul a ajuns la final și fac public site-ul despre care am vorbit în ultimele 6 luni.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
flight sky earth space

Articolul precedent aici

Cum au decurs ultimele 30 zile din acest proiect, în ordine cronologică și cu timpul consumat.
Zilele care lipsesc sunt cele în care n-am făcut nimic pentru acest proiect.

Ziua 20 (1h)

Pentru a consemna mental că pot să-mi ating obiectivele propuse și chiar să le depășesc, am mai comandat 4 articole, ajungând la un total de 52.

Ziua 30 (1.5h)

Pot spune că fluier acum cu publicarea articolelor primite, research de produse și adăugarea lor în site, acest proces luându-mi între 10 min. pentru ceva informațional și maxim 20-30 pentru unul monetizabil. La nivelul de 5-10 articole de publicat pe care mi-l propun în continuare, mi se pare un efort decent pe care trebuie să-l fac singur.

Final de lună

Încă nu am generat niciun comision însă cifrele de trafic și SEO sunt în creștere (+25% față de luna trecută) și pot începe să mă uit mai atent și la numărul de click-uri pe link-uri de afiliere pentru că până acum erau doar de ordinul zecilor.

Articole Publicate: 4
Total Articole: 52
Vizitatori (sesiuni): 178
Nr. Comisioane: 0
Val. Comisioane: 0
Cheltuieli: 250 lei (conținut)
Ore consumate (timp propriu): 2.5h

Ce nișă am ales?

Nișa pe care am ales-o pentru acest proiect este nișa de cafea.

Nu sunt băutor înrăit de cafea și nici nu am o pasiune pentru asta. Alegerea a fost una pur business. M-am uitat la cât de mulți oameni beau cafea, la prețul aparatelor/ustensilelor necesare și la ușurința cu care pot găsi oameni dispuși să scrie pe acest subiect.

Care este site-ul?

Site-ul este CafeTheo.ro și nu e o coincidență că și pe fetița mea o cheamă tot Theo 🙂

Pentru a ajunge la acest format am pornit de la aceasta temă de WordPress cu următoarele module:

 • Pods
 • Easy table of contents
 • Menu Image
 • Jetpack
 • Easy Fancybox
 • Redirection
 • Yoast SEO
 • WP Super Cache

Mi-am folosit destul de mult experiența de programator pentru a putea implementa/customiza anumite opțiuni. Unui novice în ale WordPress-ului i-ar fi cam greu să implementeze ceva similar (nu doar partea vizibilă de site ci și partea de administrare a produselor). Nu imposibil, dar destul de greu.

Concluzie

Uitându-mă pe timesheet-ul acestui proiect, heirup-ul cel mai mare a fost în primele 2-3 luni când am lucrat efectiv la crearea site-ului (20-30h/lună) iar în etapa de publicare conținut media e de 4-6h/lună.

Gândindu-mă pe aceeași perioadă de timp la entuziasmul cu care am făcut lucrurile, tot prima parte mi-a plăcut cel mai mult. Partea de research pentru conținut, editarea și publicarea articolelor chiar dacă nu ia foarte mult timp, mi se pare plictisitoare și nu mă văd făcând asta pentru încă 2-3-4 site-uri asemănătoare (cred că asta se întâmplă atunci când nu ai un zvâc interior pentru nișa respectivă).

Pe termen lung pare că 4h/lună este necesarul minim de lucru pentru a avea un astfel de site actualizat și competitiv. Pornind de la ideea că nu-ți scrii singur conținutul.

Investiția totală în primele 6 luni s-a rezumat la 3500 lei și 80h din timpul propriu.

Legat de venituri, site-ul nu a generat niciun comision încă, mă aștept ca după 6 luni să ajungă la minim 300 lei/lună și după încă 1 an la 1000 lei/lună. Am de gând să mai revin cu update-uri bianuale. Mă gândesc și la vânzarea site-ului dar abia prin anul 3.

Dacă ai alte întrebări/curiozități le aștept în comentarii.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Experimente
7 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Sorin31 august 2022 9:40Răspunde

  Felicitari pentru modul in care ai explicat evolutia proiectului si modul in care ai lucrat la acesta. Este extrem de util totul pentru cineva care doreste sa intre pe zona de afiliere. Iar experimentul tau se poate extrapola la alte nise. Sa ne anunti si rata de conversie in afiliere!

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi31 august 2022 9:52AutorRăspunde

   Mulțumesc.

 • Știrile PPC și SEO ale lunii august 2022 - Lumea SEO PPC2 septembrie 2022 13:54Răspunde

  […] Experiment #1 la final – Ce site de nișă am creat? – Afiliatti.ro https://afiliatti.ro/experiment-1-la-final-ce-site-de-nisa-am-creat/ […]

 • Ciprian Drăgoi
  Andreea17 martie 2023 8:28Răspunde

  Salutare, am citit articolele referitoare la experiment, insa nu am vazut mentionat, la inceput, ceva legat de link building, autoritatea domeniului, backlinkuri etc. Ele nu conteaza pentru cresterea traficului de pe site? E adevarat ca publicarea de articole SEO este o investitie buna pe termen lung, dar oricum mai dureaza pana cand se intampla asta. Multumesc mult,

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi17 martie 2023 10:17AutorRăspunde

   Bună, contează și astea dar fac diferența doar în nișe super competitive sau pentru termeni „short tail”. Strategia mea a fost să merg pe „long tail” de aici și ignoranța mea pentru ele (forțat cumva și de lipsa de buget).

 • Ciprian Drăgoi
  Emanuel25 octombrie 2023 16:08Răspunde

  Salutare!

  Avand in vedere afirmatia facuta de tine „Am de gând să mai revin cu update-uri bianuale.” si faptul ca a trecut cred aproape 1 an de cand ai facut public numele proiectului, ai putea sa ne dai cateva cifre privitor la cum a mers acest proiect de nisa pe Romania?
  Multumesc!

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi27 octombrie 2023 17:24AutorRăspunde

   Salut. Am fost optimist crezând că am ce spune la fiecare 6 luni dar nu s-au întâmplat prea multe și nu l-am mai văzut ca o prioritate. Când îmi permite timpul o să revin cu niște concluzii.

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.