Experiment #1 – Site de nișă marketing afiliat, ziua 180

Aproape am îndeplinit obiectivul de număr de articole publicate până în luna 6.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
flight sky earth space

Articolul precedent aici

Cum au decurs ultimele 30 zile din acest proiect, în ordine cronologică și cu timpul consumat.
Zilele care lipsesc sunt cele în care n-am făcut nimic pentru acest proiect.

Ziua 10 (1h)

Nici prin gând nu-mi trecea la începutul proiectului că în 1h aș putea să structurez 11 articole, să fac brief-uri și să le trimit colaboratorului. Mi se pare interesant cum devine mai eficient acest proces cu fiecare articol nou publicat, în condițiile astea probabil voi ajunge la un moment dat să-i trimit scriitorului doar titlul articolului și el să revină cu link-ul articolului deja publicat 🙂

Ziua 20 (3h)

Am publicat cele 11 noi articole primite. Din cele 48 de articole publicate până acum, 36 sunt de tip informațional (nu conțin link-uri de afiliere) și doar 12 comerciale. N-am făcut lista de subiecte în așa fel încât să mă încadrez cu o proporție mai mare de comerciale, se vor echilibra cu timpul, obiectivul fiind să fie 50-50.

Good idea

Site-ul va fi făcut public la 1 septembrie însă dacă nu ai răbdare până atunci poți afla instant adresa site-ului contra unei sume de $9 accesând acest link.

Final de lună

În trafic (din SEO) se observă o creștere de 10-15% față de luna trecută însă ce mă bucură mai tare e că încep să apar pe prima pagină pentru diverse căutări informaționale. Menționez că site-ul n-are niciun backlink încă. Tot ce-am făcut a fost să-l anunț pe Google de existența lui adăugându-l în Search Console.

Aș fi putut să pun câteva link-uri către acest site pe alte site-uri pe care le am (pentru a-l ajuta dpdv. SEO) însă am ales să n-o fac pentru a putea observa cât mai realist posibil care este rata de creștere organică în caz că cineva își dorește să înceapă un proiect similar (și nu are alte site-uri care l-ar putea ajuta).

Îmi imaginez că pentru un începător e foarte greu să fie relaxat (și să rămână motivat) dacă în 5 luni de la începerea unui proiect nu a generat niciun comision. De fapt dacă citești toată cronologia acestui proiect îți dai seama că abia în luna 3 au fost publicate primele articole (și acelea informative).

Nu e o coincidență că am ales să fac acest serial pe o perioadă de 6 luni, aceste 6 luni sunt etapa de construcție. Nu ai un proiect din ziua în care ai înregistrat domeniul ci din ziua în care ai destul conținut publicat care ar putea atrage destui vizitatori dispuși să cumpere. Iar asta (într-un ritm de side project) se traduce în câteva luni în care nu e realist să te gândești la venituri.

Cifre

  • Articole Publicate: 11
  • Total Articole: 48
  • Vizitatori (sesiuni): 140
  • Nr. Comisioane: 0
  • Val. Comisioane: 0
  • Cheltuieli: 450 lei (conținut)
  • Ore consumate (timp propriu): 4h
Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Experimente
1 comentariu
  • Experiment #1 la final – Ce site de nișă am creat? - Afiliatti.ro5 septembrie 2022 20:30Răspunde

    […] precedent […]

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei. 

%d blogeri au apreciat: