Update: site afiliere de nișă după 1.5 ani

Ce s-a întâmplat cu site-ul meu de afiliere pe nișa de cafea după 1 an jumătate.

De Ciprian Drăgoi Îmbin programarea web cu marketing-ul afiliat de peste 7 ani cu scopul de a-mi dezvolta creativitatea și de a avea venituri pasive.
beverage filled mug near apple airpods with lightning connector and apple magic keyboard

Am primit notificare să reînnoiesc cafetheo.ro și mi-am adus aminte că n-am mai revenit cu nicio informație despre acest proiect pornit ca un experiment.

Site-ul a fost finalizat în luna august 2022 și de atunci nu i-am mai adus nicio modificare (nici de conținut, nici de design/structură). Planul era să-l las de izbeliște doar 2-3 luni cât să fiu sigur că are timp Google să-l analizeze și să-i dea o notă, urmând să încep optimizarea de acolo. Neaducând cine știe ce venituri, l-am tot ignorat..timp de de 1.5 ani 🙂

Trafic SEO

Reînnoiesc informația că site-ul are doar 55 de articole (36 informative și 19 comerciale – conțin linkuri de afiliere).

Pe 200 de termeni de căutare poziția medie e sub 10.

Venituri

Din păcate n-am un raport pentru venituri la fel de exact (sau de frumos) precum cel de SEO dar din ce pot sumariza așa mental n-aș zice că a depășit 3000 lei până acum (pe toată perioada, nu lunar). Am vândut mai mult cafea cu <100 lei AOV decât aparatură de 1500 lei AOV. Partea bună e că a fost cu adevărat venit 100% pasiv.

Recent am început să primesc mai multe notificări pe email de „link afiliat defect” și o să trebuiască să fac o împrospătare a produselor promovate.

Învățăminte

Consider că un astfel de site avea până acum un potențial real de > 1000 vizite pe zi dacă mă țineam de un plan și publicam măcar 2 articole noi/lună. Lucrul care m-a descurajat a fost în principal lipsa de pasiune pentru această nișă. Am pornit motivat doar pentru a putea povesti pe blog experiența, dar imediat ce am povestit tot ce era de povestit, interesul s-a mutat către altceva.

Poți foarte ușor folosind tool-uri gratuite să găsești idei de subiecte, structură și chiar să generezi conținut fără să te pricepi dar vei avea îndoieli tot timpul dacă e bine ceea ce faci și aș zice că inclusiv vizitatorii observă acest lucru. Făcând lucrurile așa, după un timp devine un lucru prea mecanic și lipsit de sens (cel puțin pentru mine).

Voi mai continua cu el? Privind din perspectivă SEO, Google deja i-a oferit ceva încredere și asta ar fi un avantaj și un suport pentru noi articole. Încă mă gândesc, deși acum 60% merg pe ideea de predare altcuiva mai pasionat de domeniu.

Abonează-te la noutăți!

Vei primi un email de fiecare dată când postez un articol nou.

Categorii
Studii de caz
6 comentarii
 • Ciprian Drăgoi
  Denis30 ianuarie 2024 16:01Răspunde

  Predare gratis ? 😁

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi30 ianuarie 2024 17:59AutorRăspunde

   Mai ai timp de încă un site 🙂 ?

 • Ciprian Drăgoi
  Catalin30 ianuarie 2024 17:05Răspunde

  Avand in vedere slaba implicare eu zic ca ti-a adus un venit foarte bun. Facand zece astfel de proiecte sunt sanse sa obtii un venit pasiv bunicel si pana la urma sunt sanse mai mari ca unul sa fie castigator si sa explodeze.

  • Ciprian Drăgoi
   Ciprian Drăgoi30 ianuarie 2024 17:59AutorRăspunde

   Am investit 3500 lei și 80h de muncă și în 1.5 ani a generat 3000 lei, așa business să tot NU faci 🙂

 • Ciprian Drăgoi
  Sorin Rusi30 ianuarie 2024 18:14Răspunde

  Nu esti pe plus cu el, dar nici nu ti-ai batut capul…A fost un test din ce inteleg :). Felicitari pentru prezentare insa mi-ai dat incredere in proiectul meu :D.

 • Ciprian Drăgoi
  Stefan30 ianuarie 2024 19:24Răspunde

  Dacă vrei să renunți la el, dă-mi un semn, sunt interesat.

Lasă un răspuns

Proiect lansat în noiembrie 2021. Este interzisă copierea conținutului fără menționarea sursei.